Zoomlezing ‘Graffiti en Streetart’ door Krzysztof Dobrowolski-Onclin

1 juni 2021

Op 1 juni houdt Krzysztof Dobrowolski-Onclin voor cultureel dispuut Plein Air een Zoomlezing over graffiti en streetart. Is graffiti hetzelfde als street art? Niet helemaal. Het subtiele verschil komt in de lezing aan de orde.

Een muurschildering ontstaat doorgaans niet in een nacht, maar is vaak de vrucht van een street art festival of een overheidsopdracht. En geef toe, hebben we liever een afbladderende muur bij een troosteloze parkeerplaats of een schilderij met een verhaal?

Tijdens de lezing komt niet alleen het onontbeerlijke idioom van graffiti aan de orde, maar ook de verschillende stromingen en technieken. Ook maakt u kennis met kunstenaars die niet in een brede kring bekend zijn en ziet u enkele bijzondere centra van street art, zoals het Poolse Lodz.

Deelnemen
Wilt u meekijken en luisteren via Zoom, laat dat dan uiterlijk op 31 mei weten via pleinairou@gmail.com. U ontvangt dan een bericht met link waarmee u kunt deelnemen aan het webinar. Het tijdstip van aanvang zal ook in het bericht vermeld worden.
Als u gaat meeluisteren en kijken, vergeet dan niet uw camera aan te zetten en het geluid uit (anders heeft de spreker last van storende geluiden).