Studium Generale publiekscolleges 2022-2023

1 oktober 2022

Voor iedereen die zijn kennis wil verrijken: de OU biedt op zaterdag 1 oktober 2022 drie publiekscolleges in het Schunck Glaspaleis in Heerlen. Traditiegetrouw vormen deze colleges de kick-off van Studium Generale in het nieuwe academisch jaar. De colleges zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in de Parkstad bibliotheken en de studiecentra door heel Nederland.

Kick-off Studium Generale 1 oktober

Traditiegetrouw wordt de reeks van het nieuwe academisch jaar afgetrapt in het Schunck Glaspaleis in Heerlen. Op zaterdag 1 oktober delen drie hoogleraren bevindingen uit hun wetenschapsgebied met het brede publiek. Zo heeft u de unieke kans om drie publiekscolleges over uiteenlopende onderwerpen bij te wonen:

12:00 uur: Bart Frijns, hoogleraar Finance
'Over cultuur, cultuurverschillen en culturele diversiteit en hoe deze financiële beslissingen beïnvloeden'.

13:00 uur: Arno Nuijten, bijzonder hoogleraar Informatiekunde
Over informatieparadoxen zoals 'Waarom houden we met die ultrasnelle informatietechnologie met zijn allen niet een hoop tijd over?'

14:00 uur: Alexander Peine hoogleraar Cultuur, innovatie en communicatie
Over 'Oud worden zoals jij dat wil; kan dat straks met behulp van digitale technologie?'

Het programma start om 12.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Binnenlopen kan vanaf 11.30 uur, Bongerd 18 in Heerlen. Rector magnificus prof. dr. Theo J. Bastiaens verzorgt de inleiding. Na elk college kan het publiek vragen stellen en is er een korte pauze.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Studium Generale.