Lezing over hedendaagse kunst en politiek door Job Gerlings

6 september 2022 (19:00 uur)
Kunstenaars maken verhalen over het verleden, de huidige wereld en de toekomst. Deze verhalen geven ons een nieuw inzicht in hoe wij samenleven, terwijl wij ons in het museum, de galerie of grote kunsttentoonstelling in een veilige omgeving bevinden. De kracht van de kunst zit in deze combinatie van nieuwe perspectieven in een veilige omgeving. Drs. Job Gerlings neemt u graag mee in dit inzicht. 
 
Job Gerlings is kunst- en architectuurhistoricus, gespecialiseerd in de hedendaagse kunst en architectuur. Dankzij zijn brede werkveld waarin hij ook stedenbouw, geschiedenis en de stedelijke antropologie tot zijn kennispakket mag rekenen, zorgt hij voor een brede benadering van de kunstobjecten en visies die de kunstenaars met ons willen delen.
Zijn lezingen kenmerken zich naast deze breedte ook door hun actualiteit met kunstwerken die recentelijk gepresenteerd zijn tijdens internationale kunsttentoonstellingen. 
Met deze lezing duiken wij dieper in op de hedendaagse politiek geëngageerde kunst. Welke onderwerpen snijden zij aan, hoe kunnen wij als kijker de boodschap begrijpen en hebben deze kunstwerken ook gevolgen in de politieke besluitvorming? 
 
Lezing over hedendaagse kunst en politiek door Job Gerlings op 6 september 2022 om 19.00 uur, De Haagsche Kluis, Plein 20 Den Haag.
 
18:55 - 19:10 uur: Mededelingen
19:10 - 20:00 uur: lezing van Job Gerlings
20:00 - 20:15 uur: Koffie en thee
20:15 - 21:00 uur: Vervolg lezing
21:00 - einde: Borrel en napraten.
 
Wilt u deelnemen? Laat dat dan uiterlijk op 4 september weten via pleinairou@gmail.com. Mocht u na aanmelden verhinderd zijn, dan wordt u verzocht dit via hetzelde adres te melden.