Nieuwe reeks Studium Generale publiekscolleges 2023

7 oktober 2023 (12:00 uur)

Is ChatGPT de ideale huiswerkmachine? Dat en nog veel meer komt u te weten tijdens de Studium Generale publiekscolleges van de OU, op zaterdagmiddag 7 oktober 2023, in SCHUNCK Glaspaleis Heerlen. Drie hoogleraren van de OU geven drie colleges over actuele thema’s die iedereen raken. De colleges zijn gratis toegankelijk.

Weekend van de wetenschap
De Studium Generale publiekscolleges vinden plaats in het jaarlijkse Weekend van de Wetenschap. Tijdens het eerste weekend in oktober geven universiteiten en andere kennisinstellingen mensen een uniek kijkje achter de wondere wereld van de wetenschap.
De hoogleraren brengen hun onderzoek dichtbij door met colleges in toegankelijke taal in te haken op maatschappelijke vragen. Op zoek naar antwoorden gaan ze met bezoekers in gesprek.

Programma zaterdag 7 oktober

Het programma start om 12.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Binnenlopen kan vanaf 11.30 uur in SCHUNCK Glaspaleis, Bongerd 18 in Heerlen.
Rector magnificus prof. dr. Theo J. Bastiaens verzorgt de inleiding. Na elk college kan het publiek vragen stellen en is er een korte pauze.
 
12.00-13.00 uur: Hoe leggen we de macht van Big Tech aan banden? | Prof. dr. Reijer Passchier. Reijer Passchier maakt zich zorgen over de gigantische macht van Big Tech. En legt uit waarom die een bedreiging is voor onze democratie.
13.00-14.00 uur: ChatGPT: een droom van een huiswerkmachine? | Prof. dr. Halszka Jarodzka. Werkstuk, boekbespreking of essay schrijven… Vraag het ChatGPT en binnen no time heb je een briljante tekst. Is ChatGPT de ideale huiswerkmachine? Wat kun je er wel en niet mee?
14.00-15.00 uur: Succesvol innoveren: zo doe je dat! | Prof. dr. ir. Petra de Weerd-Nederhof. De sleutel tot succesvolle innovatie is veerkracht: het vermogen van teams en medewerkers om met verandering om te gaan. Dat kun je ontwikkelen, weet onze hoogleraar uit ervaring.

Aanmelden
Klik hier om u aan te melden.