Symposium over familierecht en eerwraak op 8 september

8 september 2022 (13:00 uur) - 8 september 2022 (tot 18:00 uur)

Politie en medewerkers in de veiligheidszorg krijgen bijna dagelijks te maken met eergeweld. Om professionals in de veiligheidszorg inzicht te bieden in eerproblematiek, schreef bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie Janine Janssen het boek 'Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden', samen met Erik Nicolai, docent-onderzoeker bij Avans Hogeschool. Het boek wordt op 8 september 2022 gepresenteerd.


Juridische context
"Jarenlange praktijkervaring heeft mij geleerd dat een gedegen kennis van het recht rond het sluiten van relaties en scheidingen van groot belang is om slachtoffers van eerproblematiek te kunnen ondersteunen. Om die reden ben ik dan ook blij dat er nu dit boek is dat helpt die juridische context te verduidelijken voor professionals die niet in het recht geschoold zijn" aldus Janine Janssen. Ze benadrukt dat het belangrijk is voor professionals die met eergerelateerd geweld te maken krijgen, te weten welke aspecten van mensenrechten en het familie- en strafrecht een rol spelen.

Symposium en boekpresentatie
'Verliefd, Verloofd, Getrouwd, Gescheiden: Familie-eer en het recht bij het starten en verbreken van relaties' wordt op 8 september 2022 gepresenteerd in Den Bosch tijdens een symposium georganiseerd door Avans Hogeschool. Sprekers beantwoorden vanuit steeds een ander perspectief de vraag waarom het voor niet-juridisch geschoolde professionals in de veiligheidszorg belangrijk is om kennis te hebben van het recht. Het symposium en de boekpresentatie vinden plaats van 13.00 uur tot 18.00 uur. Deelname is gratis, wel is aanmelding vooraf verplicht. Klik hier om u aante melden.

Janine Janssen
Het boek is geschreven in opdracht van het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld (LEC EGG) van de Nationale Politie. Het boek verschijnt bij uitgever Boom Criminologie. Janine Janssen is naast bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit tevens als lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties verbonden aan Avans Hogeschool en de Politieacademie. Zij is tevens hoofd onderzoek van het LEC EGG.