Symposium zestiger jaren

10 december 2022 (10:45 - 17:00 uur)

Op zaterdag 10 december 2022 organiseert ValC-hof in samenwerking met de Faculteit Cultuurwetenschappen van de OU en de AVOU haar twaalfde symposium. De vraag die deze dag centraal staat, is of de jaren zestig een kantelpunt vormen in de geschiedenis zoals velen ons willen laten geloven. Vond er inderdaad een radicale omslag plaats in waarden en normen. Meer vrijheid en gelijkheid, minder taboes. Kom naar deze dag, luister naar de lezingen en ga in discussie!

Sprekers

Het symposium wordt geopend door dagvoorzitter Herman Simissen, universitair docent aan de Open Universiteit.
Laura Visser-Maessen is docent aan de Radboud Universiteit en houdt zich bezig met het zoeken naar structurele oplossingen voor maatschappelijke problemen, met name racisme en ongelijkheid. Als allround Amerikanist heeft ze kennis van sociale, politieke en historische vraagstukken en hun culturele uitingen, constructies van ‘cultural memory’.
Patricia van Ulzen is free lance historicus op het gebied van kunst en architectuur. Ze richt zich vooral op culturele uitingen in steden en kijkt hoe kunst en architectuur het publieke domein beïnvloeden.
Jan Derksen is klinisch psycholoog en universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit en professor aan de Vrije Universiteit Brussel. Ook schrijft hij regelmatig kritische artikelen in NRC, Volkskrant en Trouw. Hij verkondigt in de pers regelmatig eigenzinnige opvattingen over diverse onderwerpen.
Geert Buelens is hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. Hij kreeg meerdere onderscheidingen voor zijn literaire werk en is auteur van De jaren zestig een cultuurgeschiedenis.


Programma van de dag, tijden bij benadering

Vanaf 10:15 Ontvangst en koffie
10:45 Opening door dagvoorzitter Herman Simissen
11:00 Bijdrage van Laura Visser- Maessen
11:45 Bijdrage van Patricia van Ulzen
12:30 Lunch
13:30 Bijdrage van Jan Derksen
14:15 Bijdrage van Geert Buelens
15:00 Theepauze
15:30 Debat
16:15 Borrel
 

Locatie

Het symposium vindt plaats op de campus van de Radboud Universiteit in het gebouw waar de OU gevestigd is, Erasmuslaan 9, zaal 1.10.
 

Aanmelden en kosten

De kosten voor deelname bedragen 27,50 euro voor leden van de AVOU en 32,50 euro voor CW-studenten en introducés.
Aanmelden kan tot 8 december 2022, via het formulier hieronder.
Eenmaal betaald deelnamegeld wordt niet teruggestort.


De inschrijving voor deze activiteit is inmiddels verlopen.