Bezoek aan Boskoop

11 juni 2022 (11:30 uur) - 11 juni 2022 (tot 16:00 uur)

Deze activiteit is verlopen. Klik hier voor de editie van 2023.

Het gebied van Boskoop en omgeving, de ‘Sierteeltregio Boskoop e.o.' neemt al sinds de late Middeleeuwen in de agrarische- en boomteeltsector een bijzondere plaats in. Het is een materieel erfgoed: de teelt, de gronden, de aan de boomkwekerij gerelateerde voorwerpen, de monumenten, het landschap.
Ook is het een immaterieel erfgoed: de denkwijze, de tradities, de daaraan verbonden gebruiken, verhalen en gewoonten. Op zaterdag 11 juni brengen we een bezoek aan deze bijzondere streek.


Een erfgoed is van belang omdat het de huidige generatie een beeld geeft van het verleden en omdat het kan bijdragen aan de culturele identiteit.
Het Cultureel Erfgoed Sierteeltregio Boskoop wil het Boomkwekerijmuseum bewaken: “Aan onze voorouders de Entlieden danken wij ons kwekerscentrum Boskoop. Laat ons hun Erfenis zorgvuldig bewaren”.
Boskoop wordt niet voor niets het grootste aaneengesloten sierteeltgebied genoemd. Een van de manieren om het te verkennen is een rondvaart door de sloten (en dat gaan we doen).


Programma

10.30 - 11:15 uur: ontvangst met koffie en thee
11:15 - 12:30 uur: rondleiding
12:30 - 13:30 uur: lunch
13:45 uur: opstap op de boot
15:30 uur (circa): koffie en thee of frisdrank (sorry, geen alcohol) in het museumcafé.

Bereikbaarheid

Per auto of motor
Vanuit Den Haag via de A12 richting Utrecht. Neem afslag 11 richting Boskoop. Sla vóór de tweede hefbrug direct na de tunnel rechtsaf en vervolgens linksaf. Na 500 meter links ziet u het Boomkwekerijmuseum.
Vanuit Rotterdam via de A20 naar de A12 richting Utrecht. Neem afslag 11 richting Boskoop. Verder: zie boven.
Vanuit Utrecht via de A12 richting Den Haag. Neem afslag 11 richting Boskoop. Verder: zie boven.
Vanuit Amsterdam via de A4 richting Den Haag. Neem afslag 4 richting Alphen aan den Rijn, de N207. Vervolg deze weg richting Gouda/Boskoop. Sla in Boskoop direct na het Shell-benzinestation rechtsaf, sorteer links voor en sla linksaf. Na 500 meter links ziet u het Boomkwekerijmuseum.
Parkeren kan voor het museum, in de Valkenburgerlaan of aan de Overslag (bij de VVV). Bij de entree van het museum is een invalidenparkeerplaats.

Met het openbaar vervoer
Het NS-station ligt op 1,5 km afstand van het museum. Borden geven de richting aan naar het Boomkwekerijmuseum. Het museum is vanaf NS-station Boskoop bereikbaar met lijn 728 van Arriva. De bus rijdt op werkdagen één maal per uur van 08.49 tot 17.49 uur. Klik hier voor de diensrregeling.

Met de fiets
Het museum ligt dicht bij fietsknooppunt 96, ten oosten van de hefbrug. Het museum beschikt over zes oplaadpunten om de accu van uw elektrische fiets op te laden. Vergeet uw eigen oplader niet!

Kosten
De kosten voor deze dag bedragen 10 euro per persoon, waarbij een lid één introducé mag inschrijven. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: kosten van het arrangement en het afsluitend drankje.

Aanmelden
Deze activiteit is geannuleerd. Aanmelden is niet meer mogelijk.