Bijeenkomst over GPT-x, wat het is, hoe werkt het en wat het betekent voor het recht

13 mei 2023 (14:30 - 16:00 uur)

Generatieve AI-toepassingen spreken zeer tot de verbeelding en zijn opeens overal te vinden. Een nieuwe hype is ontstaan. Niet gek, want dit soort AI-generators maakt het mogelijk 'alles' te creëren wat je wilt: kunstwerken, muziekstukken, teksten, videomontages, wat al niet. Wilt u ook meer weten over dit onderwerp en de ontwikkelingen op het snijvlak van technologie en recht?

Aan de hand van twee inleidende presentaties van prof. mr. Anna Berlee, hoogleraar Gegevensbescherming en Privacyrecht, en dr. Clara Maathuis, universitair docent AI & Cyber Operations (beiden OU), is er aandacht voor de werking van de verschillende nieuwe, aangekondigde en 'in het wild losgelaten' AI-toepassingen op het gebied van generatieve AI, zoals Dall·E & Midjourney, ChatGPT, Bing Chat en Google Bard.
Wat zijn dat eigenlijk, hoe werken ze (op hoofdlijnen), en zijn deze toepassingen vrij om in te zetten of stelt het recht daar (al) beperkingen aan, of moeten er wellicht beperkingen komen op de inzet daarvan? De sprekers gaan dit samen met de deelnemers onderzoeken in een interactieve bijeenkomst. De OU kijkt ernaar uit om u op zaterdag 13 mei in Utrecht of online te verwelkomen!

Aanmeldinformatie
Deze boeiende bijeenkomst staat open voor iedereen en is te volgen op locatie in Utrecht of online.
Wilt u er live bij zijn op locatie of juist online? De plekken op locatie in Utrecht zijn beperkt, wees er daarom snel bij en meldt u zich aan! Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, maar aanmelding via het aanmeldformulier is verplicht.
Neemt u online deel? Dan ontvangt u de deelnamelink op donderdag 11 mei. Aanmelden is mogelijk tot en met maandag 8 mei.

Praktische gegevens
Datum: Zaterdag 13 mei 2023 van 14.30 tot 16.00 uur.
Hybride event: U kunt ervoor kiezen om het evenement online te volgen of op locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht. Inloop is vanaf 14.00 uur en sluiting met een borrel tot uiterlijk 17.00 uur.

Over de sprekers
Prof. mr. Anna Berlee is hoogleraar Gegevensbescherming en privacyrecht.
Dr. Clara Maathuis is universitair docent AI & Cyber Operations.