Wijze lessen-congres: bouwstenen voor effectieve didactiek

13 mei 2023

Op zaterdag 13 mei 2023 vindt in Antwerpen het 'Wijze lessen-congres: bouwstenen voor effectieve didactiek' plaats. Tijdens het congres ontmoeten auteurs en gebruikers van het boek 'Wijze Lessen' en de erin beschreven bouwstenen elkaar. Sprekers zijn onder anderen hoogleraar-emeritus Paul Kirschner en hoogleraar Gino Camp, co-auteurs van het boek.

Over het boek Wijze lessen
Wijze lessen is een boek, verschenen in 2019, met daarin twaalf bouwstenen voor effectieve didactiek. De auteurs geven uitleg bij twaalf instructieprincipes: de bouwstenen. Ze verklaren vanuit wetenschappelijk onderzoek waarom die twaalf instructieprincipes (de bouwstenen) werken en ze geven voorbeelden hoe je deze principes kunt toepassen in de klas. Ook na verschijning van het boek werden praktijkvoorbeelden verzameld. Die zijn terug te vinden op de website van Wijze lessen.
Het boek is gratis te downloaden en werd uitgeroepen tot 'Onderwijsboek van het jaar 2019'.

Over het congres Wijze lessen
Het Wijze lessen-congres vindt plaats op 13 mei 2023 in Antwerpen. Auteurs en gebruikers van de twaalf bouwstenen uit het boek ontmoeten elkaar en delen kennis. Op het programma staan keynotes van de auteurs, waaronder hoogleraar-emeritus Paul Kirschner en bijzonder hoogleraar Gino Camp van de Open Universiteit. Verder op het programma veel voorbeelden van de (succesvolle) implementatie van de bouwstenen in de klas, in specifieke vakken, in de school en in de (leraren)opleiding.

Save the date
Het programma is nog in ontwikkeling. Houdt u de conferentiesite in de gaten voor updates en voor de opening van de inschrijving.