Webinar: Naar een 'universele' taal op de universiteit?

13 juni 2022 (19.00 uur) - 13 juni 2022 (tot 20.00 uur)

De faculteit Rechtswetenschappen van de OU en de Amsterdamse Juridische Vereniging (AJV) organiseren maandelijks gezamenlijk een webinar over uiteenlopende onderwerpen. In het eerstvolgende webinar op maandag 13 juni 2022 gaat prof. dr. Sarah Schoenmaekers, bijzonder hoogleraar Europees recht, in op het gebruik van taal op de universiteit.

Inhoud
Is het mogelijk dat nationale regelingen erin voorzien dat het onderwijs bij universiteiten en instellingen van hoger onderwijs enkel in de officiële landstaal mag worden aangeboden? Staat dit het vrij verkeer in de weg of is dit een gerechtvaardigde uiting van nationale identiteit? Sarah Schoenmaekers bespreekt de relevante Europese regelgeving op dit terrein en het flinterdunne vlies tussen rechtspraak en politiek.

Over de spreker
Prof. dr. Sarah Schoenmaekers is bijzonder hoogleraar Europees recht, meer specifiek op het gebied van de 'cultureel gecorrigeerde markteconomie' aan de Open Universiteit. Daarnaast is ze universitair hoofddocent Europees recht aan de Universiteit van Maastricht.

Aanmeldinformatie
Bij dit (gratis) webinar is iedereen welkom. Het webinar start op maandag 13 juni om 19.00 uur en is te volgen via een livestream. Tijdens de sessie kunt u vragen stellen via de chatfunctie.
U kunt zich aanmelden voor het webinar door het aanmeldformulier in te vullen. U ontvangt op 13 juni een link om deel te nemen.
Aanmelden is mogelijk tot en met zondag 12 juni. De duur van het webinar is circa 60 minuten.