Ellen Rusman geeft online lezing over 'Seamless Learning Design'

17 januari 2023 (09:00 uur)

Op 17 januari 2023 geeft dr. Ellen Rusman tijdens de 'New Education Normal Webinar Series' een online lezing voor stakeholders in het onderwijs van Singapore. Deze webinarserie, die sinds 2020 wordt georganiseerd, richt zich op relevante onderwerpen binnen de Onderwijswetenschappen. De titel van het webinar is 'Seamless Learning Design: supporting continuity of learning across environments with technology'.

Seamless Learning Design
Het Seamless Learning Design streeft ernaar om de dagelijkse leeromgevingen, waar een student zich doorheen beweegt beter met elkaar te verbinden, zodat er een doorlopend en kwalitatief beter leerproces ontstaat. Tijdens haar webinar bespreekt Rusman voorbeelden van seamless leerscenario's en identificeert ze ontwerpkenmerken. Daarnaast gaat ze in op de vraag hoe seamless learning het huidige onderwijslandschap kan helpen vormgeven en veranderen en kan bijdragen aan een leven lang leren.
Klik hier voor meer informatie over Seamless Learning Design.

New Education Normal Webinar Series
In deze webinarreeks bespreken internationale wetenschappers hun onderzoeksresultaten en delen standpunten die beleidsmakers, praktijkmensen en onderzoekers in Singapore en daarbuiten kunnen inspireren en informeren. De focus ligt hierbij op thuisleren met behulp van technologie, leren in een één op één setting en blended learning die de onderwijsautoriteiten in Singapore tijdens en na de coronapandemie willen normaliseren, implementeren of verder onderzoeken.
Eerdere sprekers waren o.a. Mike Sharples, Jim Slotta, Nancy Law en Sherry Hsi.
Het webinar wordt georganiseerd door het Office of Education Research (OER), de National Institute of Education (NIE) en Nanyang Technological University (NTU) in Singapore.
Klik hier voor meer informatie over het webinar.

Over Ellen Rusman
Ellen Rusman is universitair hoofddocent en onderzoeker binnen de vakgroep Leren en Innoveren met ICT bij de faculteit Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit. Zij is expert in het onderwijskundig ontwerp van seamless en technologie-verrijkte leerscenario’s en netwerkleren en leidt de topic-groep hierover.

Aanmeldinformatie
Het Engelstalige webinar vindt plaats op dinsdag 17 januari om 09.00 uur Nederlandse tijd. Deelname is kosteloos en open voor geïnteresseerden, registratie is vereist en mogelijk tót 13 januari.