Cursus online onderwijs voor docenten, beleidsmakers en ondersteuners

18 maart 2022

Het Europese Digitel Pro project heeft een professionaliseringsprogramma over online onderwijs ontwikkeld. Een van de cursussen behandelt Online Education en richt zich op zowel docenten als beleidsmakers als ondersteuners. De faculteit Onderwijswetenschappen van de OU en ECO zijn nauw bij betrokken geweest bij de ontwikkeling hiervan.

Online Teaching and Learning
Online onderwijs is meer dan het verspreiden van een opgenomen college. Deze Engelstalige cursus behandelt strategieën en hulpmiddelen om online onderwijs te ontwerpen en te implementeren. De behandelde onderwerpen variëren van de basis van afstandsonderwijs, de verschillende pedagogische aanpakken en de rol van de leerkracht, tot het ontwerpen van een cursus, het organiseren van je online klas, tot assessment en evaluatie. Ook de nieuwe trends en technologieën waarmee je je onderwijs kunt innoveren komen aan bod. Je leert de technologieën gebruiken die passend zijn voor elke situatie.

Actief deelnemen en samenwerken
De cursus zelf hanteert een methodiek waarbij een actieve deelname en samenwerking centraal staan. Of je nu volledig online of hybride onderwijs gaat aanbieden, de cursus helpt je om je meer op je gemak en effectiever te zijn als je over gaat op online onderwijs.

Start 18 maart
De cursus Online Education, die mee ontwikkeld is door de OU, start op 18 maart 2022. Deelname is gratis. Het is een van de drie cursussen over onderwijsontwikkeling die ontwikkeld zijn in het kader van het Europese programma Digitel-pro.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.