Online gesprek met Cees Willemsen over zijn boek 'De marxistische erfenis van het Aggiornamento'

18 april 2023 (20:30 uur)
Vanaf het midden van de jaren ’80 van de vorige eeuw maakte de uitgeverij SUN in het Nederlandse taalgebied naam met prachtige uitgaven in de ‘rode’ reeks: op het gebied van de mentaliteitsgeschiedenis, en de ‘blauwe’ reeks: moderne filosofen in Nederlandse vertaling. Daarmee vestigde de SUN haar reputatie als kwalitatief hoogstaande uitgeverij.

De SUN, in 1969 opgericht als Socialistiese Uitgeverij Nijmegen, had een uitgesproken politiek programma en richtte zich enerzijds op het ondersteunen van activisme, anderzijds op theoretische vorming.
Met 'De marxistische erfenis van het Aggiornamento' heeft historicus Cees Willemsen een opmerkelijke studie over deze uitgeverij geschreven, waarin hij haar opkomst verrassend genoeg eerst en vooral plaatst in de context van ontwikkelingen in de katholieke zuil.

Op dinsdag 18 april, van 20.30 tot 21.30 uur, spreekt Herman Simissen met de auteur over zijn boek dat in het radioprogramma OVT uiterst lovend werd besproken.

Aanmelden kan tot en met 13 april via het formulier hieronder. Na aanmelding ontvangt u enkele dagen van tevoren een link om aan de digitale boekbespreking deel te nemen.

Eventuele vragen kunt u stellen via cwvalchof@hotmail.com

De inschrijving voor deze activiteit is inmiddels verlopen.