Bezoek aan het Ravelijn en stadswandeling Bergen op Zoom

18 september 2021 (10:30 - 17:00 uur)

Nu het coronavirus ver is teruggedrongen en de meeste maatregelen zijn ingetrokken, kunnen we eindelijk weer een ‘live’ bijeenkomst plannen. Op zaterdag 18 september brengen we een bezoek aan Bergen op Zoom en het Ravelijn op den Zoom. Het Ravelijn, stammend uit de 18e eeuw is het laatste restant van de vestingwerken ontworpen door Menno van Coehoorn, één van de allerbeste vestingbouwers van zijn tijd. 

Een ravelijn is een buitenwerk van vesting. Ravelijn op den Zoom bestaat uit een door een brede gracht omgeven eiland, dat zelf met aarden wallen en gedeeltelijk met stenen muren is omringd. In het Ravelijn bevinden zich kijk- en schietspleten en drie kanonkelders.

Programma

10:30 - 11:30 uur: Ontvangst met koffie/thee in het Museumcafé Markiezenhof, Steenbergsestraat 8, 4611 TE Bergen op Zoom
11:30 - 12:30 uur: Bezoek vestigingswerk Ravelijn op den Zoom
12:30 - 13:30 uur: Lunch in het Museumcafé (in buffetvorm)
13:30 - 15:30 uur: Stadswandeling onder leiding van een gids (vertrek- en eindpunt is Museumcafé)
15:30 uur: Afsluitende borrel in het Museumcafé.

Bereikbaarheid

Het adres van Museumcafé Markiezenhof is Steenbergsestraat 8, 4611 TE Bergen op Zoom.
In Bergen op Zoom is het betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 9.00-21.00 uur. Op feest- en zondagen is het gratis parkeren op straat en in de parkeergarages. De dichtstbijzijnde parkeerterreinen zijn het Sint-Catharinaplein (Vismarkt) en het Mineurplein. Van hieruit is het slechts twee minuten lopen naar het Markiezenhof.

Met de trein stapt u uit op NS-station Bergen op Zoom, waar twee keer per uur een intercity stopt. Vanaf het station loopt u in elf minuten naar het Markiezenhof.

U kunt ook een van de buslijnen nemen vanaf het station naar halte Noordsingel. Echter is het vanaf hier nog negen minuten lopen naar het Markiezenhof/Museumcafé.

Kosten

De kosten van deze dag bedragen 10.00 euro per persoon, waarbij een lid één introducé mag inschrijven.

Onze Belgische leden kunnen ook het bedrag elektronisch overmaken via Bancontact.

Aanmelden

Aanmelden kan totdat het maximaal aantal deelnemers bereikt is. 
Het maximaal aantal deelnemers voor deze dag is 25.

Namens de AVOU,
Coos Davidse (lid) en Marianne Elderman (bestuurslid).


De inschrijving voor deze activiteit is inmiddels verlopen.