Online gesprek met Walter Weyns over zijn boek 'Wie Wat Woke'

20 september 2022 (20:30 uur) - 20 september 2022 (tot 21:30 uur)

De Vlaamse hoogleraar cultuursociologie Walter Weyns, verbonden aan de Universiteit Antwerpen, schreef het boek 'Wie wat woke', waarin hij probeert de woke-beweging in kaart te brengen. Op dinsdag 20 september om 20.30 uur spreekt Herman Simissen met hem over zijn boek.

Al dateert de uitdrukking ‘woke’ al uit 1938, pas vanaf de eenentwintigste eeuw wordt zij veel gebruikt. Zij behelst een oproep wakker te blijven en alert op racisme, en op allerlei andere vormen van sociale onrechtvaardigheid. Maar gaandeweg heeft ‘woke’ ook een negatieve connotatie gekregen: zij zou staan voor een doorgeschoten politieke correctheid en intolerantie. 

Walter Weyns doceert sociologie en cultuurkritiek aan de Universiteit Antwerpen. Hij is zeer vertrouwd met de kritische en postmoderne stromingen binnen de sociale wetenschappen. Hij publiceerde onder andere Marx begrijpen (2018), Van mensen en dingen (2017), Klassieke sociologen en hun erfenis (2013), Het geval Canetti (2008), Het tijdperk van de maatschappij (2004) en De sociologie van Jürgen Habermas (1990).

Het gesprek wordt georganiseerd door projectgroep ValC-hof in samenwerking met de AVOU.
​Deelname is gratis. Aanmelding via het formulier hieronder. Aanmelden kan tot en met donderdag 15 september 2022. Na aanmelding krijgt u enkele dagen van tevoren een deelnamelink via de mail toegestuurd.
Eventuele vragen kunt u per mail stellen via cwvalchof@hotmail.com.


De inschrijving voor deze activiteit is inmiddels verlopen.