Symposium over de sociale verantwoordelijkheid van bedrijven op donderdag 21 september

21 september 2023 (10:00 uur)

De faculteit Managementwetenschappen van de OU organiseert op donderdag 21 september 2023 een symposium over de sociale verantwoordelijkheid van bedrijven (Corporate Social Responsibility oftewel CSR) onder de titel 'Sociale verantwoordelijkheid van bedrijven: een delicate balanceeract'.

Sprekers van onder andere de London Business School laten hun licht schijnen op de vraag hoe je als bedrijf op een effectieve manier die sociale verantwoordelijkheid kunt invullen. Het symposium vindt plaats in Theater Heerlen, voorafgaand aan de viering van de 39e dies natalis van de Open Universiteit.

Ongemak in de bestuurskamer
Dat bedrijven een plicht hebben op het gebied van duurzaamheid kunnen ze in onze moderne maatschappij niet meer negeren. Het doel is voor de meeste bedrijven wel duidelijk. De vraag blijft echter wat de effectieve weg is naar die duurzaamheid. Hoe vinden bedrijven en hun leidinggevenden de balans tussen de diverse en vaak uiteenlopende belangen en doelen van hun stakeholders. Een vraag die ongetwijfeld leidt tot 'ongemak in de bestuurskamer' (de titel van een van de presentaties tijdens het symposium).

Een delicate balanceeract
Tijdens dit symposium worden verschillende manieren onderzocht om vanuit meerdere managementperspectieven de Corporate Social Responsibility (CSR) nieuw leven in te blazen en te versterken. Sprekers van onder andere de Londen Business School, Rathenau Instituut en Nyenrode/Open Universiteit gaan in op dit cruciale onderwerp en duiken in de praktische discussies over hoe we op een effectieve manier deze delicate balanceeract kunnen managen.

Programma
Het (Engelstalige) symposium wordt in goede banen geleid door Jeroen Smit, gerenommeerd journalist en auteur van boeken als 'Het Grote Gevecht', 'Het Drama Ahold' en 'De Prooi'.
Klik hier voor meer informatie over het programma en aanmelden.