Online gesprek met Historica Nele Beyens over Els Borst

22 maart 2022 (20:30 uur)

In 1994 werd Els Borst-Eilers (1932-2014) minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Kok. Zij nam zitting in het kabinet namens D66, de partij waarin zij al jaren actief was. Haar ministerschap was de bekroning van een lange loopbaan in de gezondheidszorg.

Die loopbaan begon met een studie geneeskunde, waarna ze onder meer medisch directeur van het Academisch Ziekenhuis Utrecht en vicevoorzitter van de Gezondheidsraad was. Als minister stond zij aan de basis van het huidige gezondheidsstelsel, en nam allerlei initiatieven, bijvoorbeeld in de strijd tegen het roken. Het einde van Els Borst was tragisch: zij werd om het leven gebracht.

Historica Nele Beyens schreef de biografie Els Borst. Medicus in de politiek. Op 22 maart om 20.30 uur spreekt Herman Simissen met Nele Beyens over haar boek.

Het gesprek wordt georganiseerd door projectgroep ValC-hof in samenwerking met de AVOU.
​Deelname is gratis. Aanmelding via het formulier hieronder. Aanmelden kan tot 18 maart 2022. Na aanmelding krijgt u enkele dagen van tevoren een deelnamelink via de mail toegestuurd.
Eventuele vragen kunt u per mail stellen via cwvalchof@hotmail.com.


De inschrijving voor deze activiteit is inmiddels verlopen.