Webinar 'Gluren bij de buren. Wanneer het gebruik van een camera een (erf)grens over gaat'

23 mei 2024 (20:00 uur)

De faculteit Rechtswetenschappen van de OU en de Amsterdamse Juridische Vereniging (AJV) organiseren gezamenlijk webinars over uiteenlopende onderwerpen. In het eerstvolgende webinar op donderdagavond 23 mei gaat prof. mr. Anna Berlee, hoogleraar Gegevensbescherming en privacyrecht, in op het gebruik van camera's rondom het huis.

Inhoud
Het recht op privacy en de bescherming van persoonsgegevens zijn twee verschillende fundamentele rechten. In dit webinar wordt het verschil tussen deze twee rechten geïllustreerd aan de hand van de rijke jurisprudentie over het gebruik van camera's rondom huis die ook een deel van het huis of de tuin van de buren meepikken. Maakt het uit of het gaat om een dummy camera, de camera is aangesloten, de camera ook geluid oppikt of alleen beeld opneemt, en hoe zit het met een 'privacy mask'? Hoogleraar Gegevensbescherming en privacyrecht Anna Berlee zet haar webcam aan en legt uit wanneer cameragebruik de grens over gaat.

Aanmeldinformatie
Bij dit (gratis) webinar is iedereen welkom. Het webinar start op donderdagavond 23 mei om 20.00 uur en is te volgen middels een livestream. Tijdens de sessie kunt u vragen stellen via de chatfunctie. U kunt zich aanmelden voor het webinar door het aanmeldformulier in te vullen. U ontvangt op 23 mei een link om deel te nemen. Aanmelden is mogelijk tot en met 22 mei. De duur van het webinar is circa 60 minuten.

Over de spreker
Prof. mr. Anna Berlee is hoogleraar Gegevensbescherming en privacyrecht aan de Open Universiteit en opleidingsdirecteur van de master Gegevensbescherming en privacyrecht.