OU viert 38e dies natalis op 23 september (met terugkijken)

23 september 2022 (15:00 - 17:00 uur)
In het academisch jaar 2022-2023 viert de OU op 23 september haar 38e dies natalis. Het thema van deze dies is 'perspectieven op privacy'. Na de opening door rector magnificus prof. dr. Theo J. Bastiaens houdt mr. Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens en vice-voorzitter van de European Data Protection Board de diesrede.

Tijdens de academische viering vindt de uitreiking plaats van de eredoctoraten aan:
1. prof. dr. Kim Putters, hoogleraar Beleid en sturing van de zorg in de veranderende verzorgingsstaat aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en vanaf 16 september 2022 voorzitter van de Sociaal-Economische Raad;
2. prof. dr. Michal Bobek, voormalig advocaat generaal bij het Hof van Justitie van de Europese Unie, momenteel rechter bij het Administratief Hooggerechtshof van Tsjechië en gasthoogleraar aan verschillende universiteiten in Europa;
3. prof. dr. Pattie Maes, hoogleraar Media Arts and Sciences aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Aansluitend wordt bekend gemaakt welke jonge onderzoeker verbonden aan de Open Universiteit de Wetenschapsprijs 2022 ontvangt wegens uitzonderlijke onderzoekprestaties.

De academische zitting vindt plaats op vrijdag 23 september 2022, van 15.00 tot 17.00 uur, in Theater Heerlen. De deuren gaan open om 14.15 uur en na afloop is er een receptie met gelegenheid om de eredoctoren te feliciteren.

Actuele informatie over de viering van de dies natalis vindt u hier.
Om u aan te melden voor de dies natalis klikt u hier.

Heeft u de dies gemist? Klik hier om de aftermovie te bekijken.