Webinar: Corona-erfgoed en de gemuseïficeerde blik op het heden

25 april 2023 (19:00 uur)

De faculteit Cultuurwetenschappen van de OU organiseert maandelijks een webinar over uiteenlopende onderwerpen. In het eerstvolgende webinar op dinsdag 25 april 2023 gaat dr. Susan Hogervorst, universitair docent cultuurgeschiedenis, spreken over corona-erfgoed.

De coronapandemie was nog maar net uitgebroken, of de eerste oproepen van musea en archiefinstellingen gingen de deur al uit: leg je ervaringen vast, en deel ze met ons voor de toekomst! Wereldwijd zijn er op die manier allerlei corona-collecties ontstaan met hulp van het publiek. Maar is alles wat met corona te maken heeft wel historisch?
Wat is de erfgoedwaarde van dit soort collecties? En wat zegt het snelle vastleggen van het 'historische' heden over het huidige historisch besef?

Bij dit (gratis) webinar is iedereen welkom. Het webinar start op dinsdag 25 april 2023 om 19.00 uur en is te volgen via een livestream. Tijdens de sessie kunt u vragen stellen via de chatfunctie. U kunt zich aanmelden voor het webinar door het aanmeldformulier in te vullen. U ontvangt dan op 24 april een link om deel te nemen.

Aanmelden is mogelijk tot en met 23 april. De duur van het webinar is ongeveer 60 minuten.

Klik hier voor meer informatie of aanmelden.