Filmavond | Ich bin dein Mensch

28 juni 2022 (19:00 uur)

AVOU en ValC-hof organiseren weer samen een filmavond, dit keer op dinsdag 28 juni, te Arnhem. We gaan dan kijken naar 'Ich bin dein Mensch', een film van Maria Schrader, de openingsfilm op het Internationale Filmfestival te Berlijn en tevens de Duitse inzending voor de Oscars. De hoofdrolspeler Maren Eggerts won in Berlijn de hoofdprijs voor 'beste actrice'. 

De hoofdrolvertolker, archeologe Alma, doet onderzoek bij het Pergamon Museum in Berlijn. Om extra onderzoeksgeld te verwerven wordt ze gevraagd voor een experiment. Alma gaat op proef drie weken samenleven met Tom, een robotmens. Na deze drie weken, waarin de laatste ruwe kantjes nog bijgewerkt moeten worden, komt Tom met een aantal andere robotmensen beschikbaar op de markt.

De film kent een aantal hilarische momenten maar zet ook aan tot nadenken. Is dit onze toekomst? Willen we samenleven met mensen die zich precies zo gedragen als wij dit willen? Wat als de robotmens van afstand bestuurbaar is en tegen onze wil ingaat of erger nog, de aanzet geeft tot misdaad? Bij een eerste blik zullen vooral de voordelen in het oog springen. Maar als we ons realiseren wat dit kan betekenen voor ons leven van alledag, kunnen de nadelen niet onbesproken blijven.

De inleidende lezing wordt verzorgd door Eddo Evink, hoogleraar filosofie van techniek, media en cultuur aan de faculteit cultuurwetenschappen van de Open Universiteit.
 

Programma

18:30 uur: Inloop
19:00 uur: Korte intro door Eddo Evink
19:15 uur: Film kijken
21:00 uur: Korte pauze en drankje halen in het restaurant op de begane grond
21:20 tot 22:00 uur: lezing en discussie in foyer.


Locatie

Deze avond vindt plaats in Filmhuis Focus, Audrey Hepburnplein 1 Arnhem. Op loopafstand van het station en met ruime parkeergelegenheid in de buurt.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen 12,50 euro. Leden van de AVOU krijgen korting en betalen 10 euro. Introducees van leden zijn ook welkom en betalen 12,50 euro.

Aanmelden 

Aanmelden is mogelijk tot en met 22 juni 2022. Klik hieronder om u aan te melden.
Als u vragen heeft, dan kunt u mailen naar cwvalchof@hotmail.com.


De inschrijving voor deze activiteit is inmiddels verlopen.