De ALV 2023 in Leiden

2 mei 2023

Op 15 april hielden wij onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in Leiden in hotel Fletcher, in het Level Gebouw naast het station. Een goede locatie om met de trein te komen, al was dat vanuit het zuiden niet gemakkelijk in verband met het eerdere ongeluk bij Voorschoten.

Zoals gelukkig weer gebruikelijk bij ALV’s van na corona, was deze verpakt in een aantrekkelijk dagprogramma voor de leden en hun introducés. Na ontvangst moesten de leden eerst door de Rijstebrijberg heen om in Luilekkerland te komen. Dat was de eigenlijke ledenvergadering die de kern van het geheel vormt. Met een uurtje was deze afgerond met onder meer een nieuwe penningmeester en een tijdelijke verlenging van de zittingsduur van de voorzitter. Het verslag van dit deel is binnenkort voor leden op de website te vinden.

De introducés konden intussen meteen al beginnen met een recreatief deel van de dag, namelijk een bezoek aan het Volkenkundig Museum in Leiden. Na afloop daarvan was er allereerst een lunch voor het hele gezelschap.

Na die lunch was de vloer voor Ronald van Gils die als docent-onderzoeker Industrieel Ontwerp bij de Hogeschool Rotterdam nauw betrokken is geraakt bij de ontwikkeling van hulpmiddelen voor ziekenhuispersoneel in het Erasmus MC. Onder het motto 'Waarom is hier nog geen oplossing voor bedacht' liet hij voorbeelden zien van onhandige of onveilige werksituaties waar hij en zijn studenten oplossingen voor ontwerpen. 

Een heel inspirerend verhaal dat best nog even langer had mogen duren, als het niet tijd was geweest om naar de laatste activiteit te gaan, een rondvaart door de Leidse grachten. Met heerlijk weer kon iedereen een uur genieten van de mooie waterkanten van deze stad. Met een welverdiende borrel kon de dag worden afgesloten.

Na afloop hebben we een groot aantal complimenten ontvangen van enthousiaste deelnemers. Daar zijn we uiteraard blij mee. Het inspireert ons om ook volgend jaar weer een interessante dag te organiseren. 

Bedenk echter wel dat dat dan meteen de laatste activiteit van onze huidige voorzitter zal zijn. Om dit soort zaken te organiseren, zijn enthousiaste mensen nodig. Overweeg of u het leuk zou vinden hieraan leiding te geven en praat er eens over met Rob van het Hof.