Keuzegids: "bachelor-onderwijs OU top van Nederland"

12 november 2021

In de lijst van beste universiteiten van Nederland staat de Open Universiteit op de tweede plaats, na Wageningen University. Bovendien zijn vier van haar zeven bacheloropleidingen de beste in de ranglijst van hun studierichting en verdienen twee ervan het predicaat 'topopleiding 2022'. Dat zijn de waarderingen voor de OU in de Keuzegids Universiteiten 2022 die 11 november 2021 is verschenen en waarin de kwaliteit van alle wo-bacheloropleidingen wordt vergeleken.

Rector magnificus prof. dr. Theo Bastiaens: 'Een prachtig resultaat! Het beste bewijs dat ons afstandsonderwijs van hoge kwaliteit is en dat studenten hier zeer tevreden over zijn. Toegankelijk en flexibel wetenschappelijk onderwijs maken, vergt extra inspanningen. Ik ben trots op onze medewerkers dat ze dat al jarenlang op hoog niveau doen.'

Topnoteringen in de ranglijsten
Alle bacheloropleidingen van de Open Universiteit krijgen een hoge waardering voor het niveau, de inhoudelijke kwaliteit van het studiemateriaal en de gebruikte werkvormen. Topopleidingen (vanaf 75 punten) zijn de bacheloropleiding Milieu-natuurwetenschappen en Informatica met respectievelijk 80 en 77 punten. Ze scoren beide de eerste plaats in de ranglijst van hun studierichting. Deze opleidingen behoren, volgens de definitie in de Keuzegids, tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs. Ook de bachelors Rechtsgeleerdheid en Informatiekunde zijn de beste opleidingen van hun studierichting.