Lezingen over diversiteit en data-analyse voor bedrijven

19 november 2021

Onderzoekers Petru Curseu, Remko Helms en Jeroen Baijens, allen verbonden aan kennisinstituut CAROU van de OU, geven op 2 en 3 december 2021 een aantal lezingen op de Brightlands Smart Service Campus. Curseu zal zich richten op het cultiveren van innovatieve mindsets, Helms en Baijens spreken over hoe bedrijven data-analyse zo goed mogelijk kunnen benutten.

Diversiteit in organisaties: voordeel of nadeel?
Moet diversiteit in organisaties worden aangemoedigd of juist onderdrukt? Diversiteit levert innovatieve voordelen op en ondersteunt de groei van een organisatie. Anderzijds zorgt het voor onrust en disharmonie die uiteindelijk de organisatorische vooruitgang belemmeren. Prof. dr. Petru Curseu gaat op 2 december in een dialoog dieper in op een aantal belangrijke vragen waar organisaties van nu mee worstelen. Theo van Kessel, Managing Director New Business Development van APG, licht dit onderwerp vanuit zakelijk oogpunt toe. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om organisatorische uitdagingen op het gebied van diversiteit op tafel te leggen en te bespreken met Curseu en van Kessel. De lezing is volledig online en voor iedereen toegankelijk.

Lezing online bijwonen
Datum: 2 december 2021 van 10.00 - 11.00 uur.
Deelnemen aan de lezing kan via Teams.
Taal: Engels.
Meer informatie en aanmelden: zie website event.
De dialoog is onderdeel van de online lezingenserie Cultivating Innovation Mindsets, georganiseerd door CAROU/Open Universiteit en Brightlands.

Succesvolle data analyse voor bedrijven
Amazon en Netflix hebben hun succes voor een groot deel te danken aan slimme data-analyse. In de praktijk blijft het voor veel bedrijven erg lastig om data nuttig te gebruiken. CAROU organiseert een seminar op 3 december die in het teken staat van een goed beheer van data in organisaties. Het seminar 'Success in data analytics - governance as game changer', wordt voorgezeten door prof. dr. Remko Helms. Jeroen Baijens, promovendus bij CAROU, vertelt over zijn onderzoek naar de volwassenheid van organisaties op het gebied van data analytics governance. Hij ontwikkelde hiervoor een speciaal model, dat de verschillende stadia van volwassen worden identificeert. Verder spreekt Mark Graus, lead data intelligence bij Obvion, over data analyse in de financiële sector en dr. Patrick Mikalef, universitair hoofddocent aan de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie, over toekomstig onderzoek naar bedrijfsanalyse en big data.

Deelname aan seminar op Brightlands
Datum: 3 december 2021, 09.30 - 11.00 uur.
Locatie: Brightlands Smart Service Campus, Smedestraat 2, Heerlen.
Informatie en aanmelden: zie website event.
Taal: Engels.

Het seminar: 'Success in data analytics - governance as game changer', wordt georganiseerd ter gelegenheid van de PhD verdediging van Jeroen Baijens, die op diezelfde dag om 13.30 uur plaatsvindt en online te volgen is via ou.nl/live