Oprichting alumni-kringen

3 augustus 2021

Om de participatie van leden te versterken heeft het bestuur het idee opgevat om meer activiteiten samen mét de leden te organiseren. Ook als u geen belangstelling heeft voor een bestuursfunctie, willen we u toch oproepen om uw steentje bij te dragen aan onze vereniging in zogenaamde ‘kringen’.

Onder leiding van Jos Verkroost is onlangs al het onderwerp ‘kennis en kennisverspreiding’ opgepakt. Een aantal leden had zich tijdens de jaarvergadering al aangemeld om hieraan deel te nemen. Er wordt nagedacht hoe deze taken van de vereniging nog beter uit de verf kunnen komen. Dan gaat het over het contact met de OU, over faciliteiten voor alumni, promoveren bij de OU en over een betere aansluiting van onze activiteiten bij de wetenschappelijke behoefte. Mocht u hier ook aan deel willen nemen dan kunt u contact met ons opnemen. Ik nodig u van harte uit uw stem te laten horen!

In mijn column van augustus heb ik al even gememoreerd dat we bezig zijn met een nieuwe website en dat we ons ook intensiever op de social media willen richten. Daarvoor zouden we graag in contact komen met leden die ons daarbij kunnen helpen. We denken dan aan pagina’s op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Niet alleen vanuit het bestuur naar de leden (top-down) maar ook omgekeerd (bottom-up) en onderling. Omdat over dit onderwerp voldoende tijd en kennis binnen het bestuur ontbreekt, zouden we graag ook hiervoor een club enthousiaste leden willen uitnodigen om ons te helpen. Een kring ‘communicatie- en social media’ om zo te zeggen. Dit onderwerp wordt door mij getrokken. Ik hoop ook hierbij op uw reactie!

En tenslotte een ‘activiteiten-kring’ onder leiding van Marianne Elderman. Graag zouden we hier ideeën ontvangen voor activiteiten die u aanspreken. Misschien heeft u in uw omgeving tijdens de lockdown al eens een interessant webinar gevolgd dat voor een grotere groep interessant kan zijn of wellicht heeft u zelf iets interessants te vertellen. Ook zou het fijn zijn als een paar leden de handen uit de mouwen zouden willen steken om samen met Marianne iets te organiseren. Het kan zijn dat u contacten heeft, een goed idee waarmee u al een tijd rond loopt of gewoon eens wat tijd in de vereniging wilt steken. Wij en al uw medeleden zouden u ontzettend dankbaar zijn. Voor meer informatie en eventueel aanmelding voor deze kring kunt u ook contact met ons opnemen.

Rob van het Hof,
Voorzitter AVOU