Verzoek om informatie over studie gezondheidszorgpsychologie

18 maart 2024

Als vereniging van alumni streven wij na dat er een actieve kennisuitwisseling plaatsvindt tussen onze leden en de OU. Dat geldt ook voor studenten die gebruik willen maken van onze kennis van een opleiding of het bijbehorende werkveld.

Het onderstaande verzoek is van een aspirant studente die overweegt om bij de OU de pre-master gezondheidszorgpsychologie te doen. Zij zou graag in contact komen met alumni die deze opleiding zelf hebben gedaan, of die in het werkveld werkzaam zijn en zicht hebben op de mogelijkheden van die studie. 

Als u haar mede op pad kunt helpen, verzoek ik u contact op te nemen via haar onderstaande mailadres.

Met vriendelijke groet,

Jos Verkroost,
Secretaris

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Beste Alumnus/Alumna,

Mijn naam is Paula en ik studeer dit jaar af van de hbo-opleiding Toegepaste Psychologie. Ik heb al langere tijd interesse om later in de GGZ te werken, maar met mijn huidige opleiding wordt dat lastig. Dat is dan ook de reden dat ik eventueel nog wil doorstuderen aan de pre-master gezondheidszorgpsychologie, om daarmee later als basispsycholoog (of later gz-psycholoog) aan het werk te kunnen. Aangezien het met mijn huidige opleiding lastig is om binnen de GGZ te kunnen werken, wil ik wel zeker weten dat als ik aan deze pre-master zou beginnen, het wel mogelijk is om binnen de GGZ (vergoed) aan de slag te kunnen.

Kortom: ik heb twee vragen: allereerst begrijp ik dat het lastig kan zijn om een stage te vinden tijdens je master. Ik vroeg mij daarom af hoe anderen dit hebben ervaren en of het wel mogelijk is? Ten tweede: hoe zijn de baankansen binnen de GGZ na het afronden van deze pre-master en master, ten opzichte van studenten met een diploma van andere universiteiten? Merken jullie daar een verschil tussen of niet?   

Als iemand hier wat meer over zou willen vertellen dan hoor ik het graag en mag je mij mailen: paulavmierlo@gmail.com. 

Groetjes,
Paula van Mierlo

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -