Publiceren op onze website?

Misschien heeft u er nog nooit over nagedacht of vermoedde u niet dat het mogelijk was maar tekstbijdragen van leden zijn van harte welkom! Deel uw kennis, ervaringen en inzichten met een potentieel lezerspubliek van meer dan duizend alumni en andere belangstellenden. 

Aangeleverde teksten dienen ingedeeld te worden als een krantenartikel c.q. de volgende kenmerken te hebben:

  • een kopje van circa 30 posities
  • een 'lead' (wervende samenvatting van het bericht) van circa 50 woorden
  • een bodytekst van maximaal 500 woorden
  • verder geen 'pay offs' of andere losse zinnen
  • wij houden op onze site de beleefdheidsvorm aan
  • het artikel dient beschrijvend te zijn en niet in de 'wij-vorm' opgesteld te zijn.

Behalve de tekst dient altijd een relevante afbeelding aangeleverd te worden. Deze dient als bijlage (grafisch bestand, bij voorkeur JPG, minimaal 500 Kb) bij uw mail gevoegd te worden (dus niet tussen de tekst geplaatst te zijn). Aanlevering van het artikel in Word of e-mail, in platte tekst, dus zonder opmaak en zonder geplakte afbeeldingen.
Houdt u er rekening mee dat de randen van de afbeelding kunnen wegvallen bij plaatsing op de site. Afbeeldingen met tekst zijn daardoor minder geschikt. Dit geldt ook voor staande afbeeldingen. Liggende afbeeldingen ('landscape') hebben dus de voorkeur.

Berichten worden zo spoedig mogelijk op de site geplaatst. De berichten worden tevens in de eerstvolgende nieuwsbrief opgenomen. Nieuwsbrieven worden altijd pas verstuurd zodra er voldoende items zijn. De redactie behoudt zich het recht voor om artikelen te weigeren.