Algemene ledenvergadering op 15 april te Leiden

15 april 2023 (10:00 - 16:00 uur)

Op 15 april 2023 zal de AVOU haar algemene ledenvergadering houden in het Level gebouw te Leiden, het futuristische stadskantoor, hotel, restaurant, en nog veel meer.  Introducés van leden zijn van harte welkom. Tijdens het formele deel van de ledenvergadering kunnen zij een bezoek brengen aan het Volkenkundemuseum aan de Steenstraat.

Leiden is een stad en gemeente in het noordwesten van Zuid-Holland. De Oude Rijn stroomt door Leiden voordat deze, even verderop, in zee uitmondt.
Dankzij de lakennijverheid behoorde Leiden van de late Middeleeuwen tot in de 17e eeuw tot de grootste steden van de Noordelijke Nederlanden.
Leiden is al eeuwen een typische studentenstad; het heeft de oudste universiteit van Nederland (opgericht in 1575). De universiteit staat onafgebroken in de wereldwijde top-100 van alle toonaangevende rankings. Universiteit en hogeschool tellen samen bijna 50.000 studenten (34.000 resp. 13.500) . De stad is een toeristische trekpleister, door haar internationaal bekende musea en de oude, vooral sinds de eeuwisseling sterk gerenoveerde binnenstad met grachten, monumentale bouwwerken en hofjes. In totaal trekken de Leidse musea jaarlijks rond de 1,3 miljoen bezoekers (2019).
Een recente verdere versterking van de aantrekkelijkheid van de monumentale binnenstad is het Singelpark, een 6,5 km lange wandelroute met nieuwe bruggen en parken. Daarnaast is de laatste jaren de congresfunctie van Leiden verder versterkt.
Museum Boerhaave verkreeg in 2019 de titel European Museum of the Year en Naturalis verwierf deze titel in 2021. De bijnaam van Leiden luidt de 'Sleutelstad', verwijzend naar de sleutels in het stadswapen. Het motto van Leiden is 'Stad van Ontdekkingen', verwijzend naar het grote aantal belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen in deze stad. Het grotendeels uit de universiteit en in het bijzonder uit het LUMC voortgekomen BioScience Park is nu een van de grootste life science parks in Europa.

Programma

  • 10:00 - 10:45 uur: Inloop met koffie en thee
  • 10:45 - 12:30 uur: Besloten deel algemene ledenvergadering / bezoek aan museum Volkenkunde Steenstraat 1  (introducés)
  • 12:30 - 13:30 Lunch 
  • 13:30 - 14:45 uur: Lezing Ronald van Gils
  • 14:45 - 15:00 uur: Naar de boot 
  • 15:00 - 16:00 uur: Bootvaart bij rederij Rembrandt Steenstraat/Beestenmarkt.


Stukken ALV
De stukken voor de ALV vindt u onder downloads (en dan scrollen naar 'Stukken ledenvergaderingen').

Deelname
Aanmelden is mogelijk tot 1 april 2023, via het formulier hieronder.
Deelname voor de hele dag inclusief lunch is gratis voor leden en één introducé.

Locatie en bereikbaarheid
Level gebouw Leiden Fletcher Hotel, Bargelaan 180, 2333 CW Leiden.

Parkeren: Fletcher Wellness-Hotel Leiden is gevestigd in het gebouw LEVEL. Dat is het grote, moderne gebouw naast station Leiden Centraal, aan de kant van het LUMC. De receptie van Fletcher Wellness-Hotel Leiden bevindt zich bij kern C op de twaalfde etage van het gebouw. Onder het gebouw kunt u voor 2 euro per uur en maximaal 15 euro per 24 uur (aaneengesloten) parkeren. De maximale doorrijhoogte van de parking is 1,90 m.

OV: het gebouw is gevestigd aan de achterzijde van Leiden CS.

Namens de AVOU
Marianne Elderman (bestuurslid)


De inschrijving voor deze activiteit is inmiddels verlopen.