Het laatste nieuws

Hier vindt u de nieuwsberichten van en over de AVOU en tevens over andere zaken die voor alumni van de OU interessant zijn. Activiteiten vindt u in een afzonderlijk menu.
Meld het ons indien u op- of aanmerkingen heeft, informatie mist of bepaalde ideeën of suggesties wilt inbrengen over inhoud en/of opzet van onze site en nieuwsbrief!

Waarom 'wijf' zeggen vroeger wél kon

17 mei 2024

Tegenwoordig wordt het woord ‘wijf’ vooral als scheldwoord of denigrerend gebruikt. Maar vroeger was het heel normaal om een vrouw aan te spreken met 'wijf'. Sociolinguïst Sibo Kanobana vertelt in deze video waarom. En ook hoe het kan dat onze taal en woordkeuzes met de tijd veranderen.

lees verder

Terugblik op jaarvergadering 2024 op de Hoge Veluwe

16 april 2024

Zoals elk jaar kleden wij de ALV aan als een interessante activiteit voor leden en introducés. Dit jaar gebeurde dat op de Hoge Veluwe. Naast (of misschien beter in) een groot natuurgebied, herbergt dit ook een vergadercentrum en het Kröller-Müllermuseum.

lees verder

Webinar 'Beter leren voor het eindexamen'

12 april 2024

Hoe maak je een goede samenvatting? Hebben examentrainingen zin? Wat is een goede manier om te toetsen of je de leerstof beheerst? Dinsdagavond 9 april 2024 gaf hoogleraar Effectief leren Gino Camp een interessant en levendig Studium Generale webinar: Beter leren voor het eindexamen.

lees verder

Gratis cursus over autisme in het onderwijs

30 maart 2024

Sylvia Stuurman is docent informatica aan de OU, autodidactisch deskundige op het gebied van autisme én autistisch. Zij ontving een Comenius Teaching Fellow beurs voor onderzoek naar autisme-inclusief onderwijs. Dat resulteerde in een gratis cursus èn het boek 'De kanarie in de schoolbanken'.

lees verder

Verzoek om informatie over studie gezondheidszorgpsychologie

18 maart 2024

Als vereniging van alumni streven wij na dat er een actieve kennisuitwisseling plaatsvindt tussen onze leden en de OU. Dat geldt ook voor studenten die gebruik willen maken van onze kennis van een opleiding of het bijbehorende werkveld.

lees verder

Podcast over de impact van cybercriminaliteit op slachtoffers

8 maart 2024

Wat doe je als je slachtoffer bent geworden van cybercriminaliteit? Kun je hiervoor de politie inschakelen? En wat kunnen zij dan voor je doen? De nieuwe aflevering van Podcast De Academie, gemaakt door de Politieacademie, besteedt uitgebreid aandacht aan deze vragen.

lees verder

Van de (scheidend) voorzitter

30 januari 2024

In 2004 startte ik als aspirant-bestuurslid van de AVOU in de rol van penningmeester. In 2005 officieel verkozen tot bestuurslid en sinds 2010 in de rol van voorzitter. In de bijna 20 jaar, die sinds mijn aantreden zijn verstreken is er veel gebeurd.

lees verder

Cultuurwetenschappers gezocht

21 december 2023

De faculteit Cultuurwetenschappen is op zoek naar cultuurwetenschappers in diverse beroepen die in hun werk gebruik maken van hun opgedane cultuurwetenschappelijke kennis en vaardigheden. Door filmpjes te maken waarin cultuurwetenschappers vertellen over het verband tussen hun studie en hun baan, kunnen beginnende studenten een concreter beeld krijgen van hun toekomstperspectieven.

lees verder

Sprekers voor webinars gezocht

18 december 2023

Voor het komend jaar zijn wij op zoek naar promovendi en andere mensen met vakkennis om webinars te verzorgen. Daarbij denken we vooral aan de volgende onderwerpen: gezondheid, informatica, management, duurzaamheid, onderwijs, psychologie en rechten.

lees verder

Bericht van de secretaris met Nieuwjaarswens

18 december 2023

We staan alweer op de grens van 2024 en dat wordt voor de AVOU in meerdere opzichten een belangrijk jaar. Allereerst kunnen we ons verheugen over het feit dat we een nieuw aspirant-bestuurslid hebben, namelijk Mandy van ‘t Sant. Zij zal de komende tijd als aspirant-lid meedraaien om te zien of het bestuurslidmaatschap bevalt en kan, als dat positief uitvalt, tijdens de ALV in april worden gekozen.

lees verder

Videocollege Reijer Passchier: Is onze democratie stuk?

10 november 2023

Wij zijn een gaaf landje, volgens demissionair premier Mark Rutte, maar het kan natuurlijk beter. De Universiteit van Nederland vroeg Reijer Passchier, hoogleraar bij de Open Universiteit, wat hij zou veranderen aan onze politiek en democratie.

lees verder

Terugblik op de dies-viering van de OU op 21 september

2 oktober 2023

Op 21 september waren wij met drie bestuursleden van de AVOU bij de Dies Natalis van de OU. Traditiegetrouw hebben we dat gecombineerd met een bespreking met het bestuur van de OU om daarin zaken van wederzijds belang aan de orde te stellen.

lees verder

Hof van Justitie van de EU zoekt juristen-vertalers

21 september 2023

De EU organiseert momenteel een algemeen vergelijkend onderzoek voor juristen-vertalers die bij het Hof van Justitie zullen worden ingezet om de arresten van deze rechterlijke instantie en andere juridische teksten in het Nederlands te vertalen.

lees verder

Verslag van het bezoek aan het Boomkwekerij museum Boskoop

17 juli 2023

Op 24 juni was het eindelijk zover, het langverwachte bezoek aan Boskoop ging door! In het hart van Zuid-Holland, in een groene oase tussen de grote steden, ligt het grootste aaneengesloten boomkwekerijgebied ter wereld met ongeveer zeshonderd bedrijven. Het woord ‘boom’ zet mensen nog weleens op het verkeerde been, maar in Boskoop wordt zelfs het kleinste plantje zo genoemd.

lees verder

De ALV 2023 in Leiden

2 mei 2023

Op 15 april hielden wij onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in Leiden in hotel Fletcher, in het Level Gebouw naast het station. Een goede locatie om met de trein te komen, al was dat vanuit het zuiden niet gemakkelijk in verband met het eerdere ongeluk bij Voorschoten.

lees verder

Verzoek om deelname aan een onderzoek

26 april 2023

Als alumnivereniging staan wij zeer open voor wetenschappelijk onderzoek. Dat geldt uiteraard onderzoek vanuit de OU zelf, maar ook vanuit andere universiteiten. Wij hebben nu een verzoek om deelname aan een onderzoek ontvangen van Ayşegül Karaca-Atik. Zij is promovenda aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hieronder leest u meer over het onderzoek zelf.

lees verder

Lezing ALV: “Waarom is hier nog geen oplossing voor bedacht?!”

31 maart 2023

Op 15 april 2023 zal de AVOU haar algemene ledenvergadering houden in Leiden. Naast een aantal verenigingszaken, staat er ook een interessante lezing op het programma. Spreker is Ronald van Gils en zijn lezing is getiteld: 'Waarom is hier nog geen oplossing voor bedacht?!'.

lees verder

Verslag van bezoek aan Portugese Synagoge en Bibliotheek

27 maart 2023

Donderdag 23 maart, blauwe lucht, zon en met de trein op weg naar Amsterdam! Na een hartelijk ontvangst met koffie / thee in het café van het Joods Museum, startte de rondleiding onder begeleiding van twee ervaren gidsen. Zij vertelden op zeer boeiende wijze over het ontstaan en de geschiedenis van de Portugese synagoge en Bibliotheek Ets Haim.

lees verder

Webinar 'Collaboration in the North Sea Powerhouse'

6 maart 2023

With the signing of the Esjberg declaration in May 2022 by Belgium, Denmark, Germany and the Netherlands collaboration in the North Sea has become reality. A joint target has been set to deliver at least 65 GW offshore wind power by 2030 and to increase capacity to at least 150 GW by 2050. With this great ambition they will be able to deliver half of the green offshore wind power required by the EU in 2050 in order to reach the objective of climate neutrality.

lees verder

Webinar Applied Behavior Analysis, terugblik

1 februari 2023

Op 24 januari hadden wij een goed bezocht webinar over ABA. Spreekster was Liza Timmernans, bestuurder van Altius ABA in Tilburg, een kleine instelling die deze behandeling verzorgt voor kinderen met autisme of een andere ontwikkelingsstoornis.

lees verder

Bestuursleden gezocht

1 februari 2023

Op zaterdag 15 april zal in Leiden onze jaarlijkse algemene ledenvergadering plaatsvinden. Tijdens deze ledenvergadering zijn er maar liefst drie bestuursfuncties vacant. Eén vacature is nog niet ingevuld en daarnaast zijn er twee aftredende bestuursleden.

lees verder

Programma 2023 krijgt vorm

16 december 2022

Ook in 2023 zal de AVOU weer een aantal interessante bezoeken en webinars plannen. Ook zal er natuurlijk weer een algemene ledenvergadering gehouden worden en tevens zit er een netwerkborrel in de planning. Voor enkele activiteiten is de aanmelding reeds geopend.

lees verder

Kerst en Nieuwjaarswens

16 december 2022

Eind vorig jaar waren we blij dat we de coronaregels langzaam achter ons konden laten. Een zucht van verlichting was hoorbaar en we begonnen positief aan het nieuwe jaar. Helaas kreeg in februari dr. Ingo Pieper, die in zijn online lezing voor de AVOU waarschuwde voor een nieuwe (wereld)oorlog in 2022, gelijk. De gevolgen van de oorlog zijn voor iedereen op verschillende manieren voelbaar. Ik hoop voor de wereld dat dit conflict zich het komende jaar oplost.

lees verder

Studium Generale publiekscolleges 2022-2023

1 november 2022

Voor iedereen die zijn kennis wil verrijken: de Open Universiteit organiseert een nieuwe reeks Studium Generale publiekscolleges. De hoogleraren van de OU delen hun kennis met iedereen. En na elk college kunt u vragen stellen.

lees verder

Verslag bezoek aan Vrijmetselarijmuseum Den Haag

1 november 2022

Op zaterdag 15 oktober bezocht een aantal leden het Vrijmetselarijmuseum in Den Haag, waar kunsthistorica dr. Andréa Kroon een zeer interessante lezing gaf over Vrijmetselarij en de Tweede Wereldoorlog. Hieronder een kort verslag. In de galerij vindt u ook een aa...

lees verder

Videocollege: Maken spullen je gelukkig?

22 oktober 2022

Bent u zo'n shopaholic die blij wordt van tassen vol nieuwe spullen, of die staat te juichen als de bezorger voor de deur staat met uw nieuwe smartphone? Allemaal worden we blij van nieuwe spullen. Maar worden we er ook echt gelukkig van? En wat moeten we nou, nu het leven duurder wordt en we misschien géén nieuwe dure spullen meer kunnen kopen? Nele Jacobs geeft in een videocollege antwoord op de vraag of je gelukkig wordt van spullen kopen. Aan het eind van het college wijst ze u de weg naar meer geluk.

lees verder

Mark Achterbergh-Copier Ambassadeur van het jaar 2022

1 augustus 2022

AVOU-lid mr. Mark Achterbergh-Copier is uitgeroepen tot Open Universiteit Ambassadeur van het jaar 2022. Tijdens de opening academisch jaar 2022-2023 op 5 september zal rector magnificus prof. dr. Theo Bastiaens dit officieel bevestigen en is Mark één van de sprekers.

lees verder

Verslag Alumnidag 2022

16 mei 2022

Op 14 mei had in Strijp-S in Eindhoven de eerste landelijke alumnidag plaats. Georganiseerd door de OU met medewerking van de AVOU. De dag bood een interessant programma met een keynote speaker en lezingen rond het thema 'Diversiteit'.

lees verder

Blijf op de hoogte met de uitgaven van de OU

3 mei 2022

De Open Universiteit geeft een aantal tijdschriften en nieuwsbrieven uit, deels gericht op studenten en alumni maar ook voor het brede publiek. De belangrijkste zijn de digitale nieuwsbrieven, Open Magazine, Modulair en LOCUS.

lees verder

Verslag van bezoek aan Kasteel Doorwerth (met foto's)

25 april 2022

23 April stond volledig in het teken van de middeleeuwen. In het middeleeuwse kasteel Doorwerth werden we daarin ondergedompeld, onder meer door ons lid Willem van Maren. Willem is een specialist in onderzoek naar de (vaak verdwenen) kastelen in de Gelderse vallei. Hij liet allereerst uitvoerig zien hoe de politieke en fysische geografie van de streek van grote invloed is geweest op plaatsing en functie van de kastelen daar.

lees verder

Verslag van bezoek aan Noordwijkerhout (met foto's)

7 april 2022

Op 2 april bezocht een dertigtal leden Noordwijkerhout. Gelukkig zonder sneeuw en met soms een waterig zonnetje. De dag begon met een lezing door Peter Vink, die zeer enthousiast vertelde over de geschiedenis van de bloembollenteelt, de komst van de eerste tulpen en hyacinten en waarom ze in de Nederlandse kuststrook het beste geteeld kunnen worden.

lees verder

In voorbereiding: webinar over beleggen

15 februari 2022

In maart zullen we een webinar organiseren met de (onder insiders) bekende jonge beleggingsblogger Rowan Nijboer uit Zwolle. Rowan is gespecialiseerd in zogenaamd valuebeleggen en heeft onder meer een wekelijkse podcast samen met zijn partner Barbara Brommer.

lees verder

Symposium 'Betrouwbaarheid van getuigenbewijs' op 11 februari

26 januari 2022

De Adviescommissie afgesloten strafzaken (ACAS), het parket bij de Hoge Raad en het Ressortsparket van het Openbaar Ministerie nodigen u van harte uit voor het derde digitaal mini-symposium op vrijdag 11 februari 2022 van 14:30-17:00 uur, met als thema: 'Betrouwbaarheid van getuigenbewijs. Totstandkoming en waardering van getuigenverklaringen, vanuit het perspectief van de betrokken actoren'.

lees verder

Podcast 'Leer je brein leren'

25 januari 2022

In de podcast 'Over Denken' praat journalist Nynke de Jong met inspirerende wetenschappers over onderzoek dat ons allemaal raakt. En: wat drijft de mens achter de wetenschap eigenlijk? Wat maakt dat je goed kunt leren? Renate de Groot, hoogleraar Biopsychologie van Leren aan de Open Universiteit, legt uit welke de belangrijkste voorwaarden zijn.

lees verder

Mini-colleges en podcasts voor iedereen

4 januari 2022

In 2021 heeft een aantal OU-onderzoekers weer meegewerkt aan video’s en podcasts voor de 'Universiteit van Nederland'. In zo’n mini-college beantwoorden Nederlandse onderzoekers een prikkelende vraag voor een jong en breed publiek.

lees verder

Oproep: spreker voor webinar over trauma gezocht

14 december 2021

Alumni van de OU hebben veel kennis en ervaring op uiteenlopende terreinen. Als alumnivereniging willen wij deze kennis en ervaring meer gaan delen. Zo willen we een webinar over trauma organiseren, waarbij wij aan een of meerdere (alumini-)psychologen vragen om deze bijeenkomst inhoudelijk in te vullen. Wij denken hierbij aan disciplines als: klinische, neuro en cognitieve psychologie.

lees verder

Werkgroep Kennisverspreiding

13 december 2021

Sinds de afgelopen ALV hebben we een werkgroep kennisverspreiding. Doel van deze werkgroep is ervoor te zorgen dat tussen onze leden onderling en tussen onze leden de OU meer activiteiten gaan plaatsvinden, gericht op uitwisseling van (wetenschappelijke) kennis. De werkgroep bestaat uit drie leden (Caroline Roos-Schuurman, Amrita Dewkinandan en Jos Verkroost) en komt eens per twee maanden (online) bijeen.

lees verder

Wie verzorgt een break out sessie op de Alumnidag 19 maart?

13 december 2021

De Open Universiteit is bezig op 19 maart 2022 een alumnidag te organiseren. Wij als AVOU werken daar aan mee. Daarmee kan de dag ook bijdragen aan de viering van ons 25-jarig jubileum, die afgelopen jaar door corona niet kon doorgaan. De alumnidag vindt in principe ...

lees verder

Van de voorzitter (december '21)

13 december 2021

Het coronaspook blijft ons maar achtervolgen en parten spelen. We hadden gehoopt op iets meer vrijheid om weer fysieke bijeenkomsten te kunnen organiseren, maar nog steeds is de buitenwereld niet veilig genoeg om dat te gaan doen. Wel hebben we als bestuur in november bij elkaar gezeten om plannen voor het komend jaar te maken en een marsroute te formuleren.

lees verder

Symposium: onderzoek naar dierondersteunde interventies

26 november 2021

De afgelopen jaren heeft bij de OU veel onderzoek plaatsgevonden op het gebied van mens-dier-relaties en het effect van het inzetten van dieren in behandelingen. Ter gelegenheid van het afscheid van Marie-José Enders, hoogleraar Antrozoölogie, en de oratie v...

lees verder

Lezingen over diversiteit en data-analyse voor bedrijven

19 november 2021

Onderzoekers Petru Curseu, Remko Helms en Jeroen Baijens, allen verbonden aan kennisinstituut CAROU van de OU, geven op 2 en 3 december 2021 een aantal lezingen op de Brightlands Smart Service Campus. Curseu zal zich richten op het cultiveren van innovatieve mindsets, H...

lees verder

Webinar: Polen en de voorrang van het EU-recht

19 november 2021

De faculteit Rechtswetenschappen van de OU en de Amsterdamse Juridische Vereniging (AJV) organiseren maandelijks gezamenlijk een webinar over uiteenlopende onderwerpen. Op maandag 6 december 2021 gaat mr. Jesse Claassen, universitair docent Europees recht, in op de rece...

lees verder

Keuzegids: "bachelor-onderwijs OU top van Nederland"

12 november 2021

In de lijst van beste universiteiten van Nederland staat de Open Universiteit op de tweede plaats, na Wageningen University. Bovendien zijn vier van haar zeven bacheloropleidingen de beste in de ranglijst van hun studierichting en verdienen twee ervan het predicaat '...

lees verder

Lezing 'Antonio Vivaldi, strijkmuziek en nog veel meer' op 9 november

6 november 2021

Op 9 november verzorgt dispuut 'Plein Air' weer een lezing in Nieuwspoort. Dit keer gaat de lezing over de componist Vivaldi, onder het thema 'Antonio Vivaldi, strijkmuziek en nog veel meer'. De lezing wordt verzorgd door Theo Groenen. In 1715 schreef...

lees verder

Symposium over taal en samenwerking op 26 november

5 november 2021

Om goed te kunnen samenwerken is wederzijds begrip essentieel. Dan is het belangrijk dat samenwerkende partijen zich in woord en geschrift goed kunnen uitdrukken. Maar hebben we wel voldoende aandacht voor taalvaardigheid? Op 26 november vindt het symposium 'Voorbij Babylon: taal en samenwerking' plaats bij de Open Universiteit.

lees verder

Webinar over daderschap en deelneming eergerelateerd geweld

28 oktober 2021

Bij het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld (LEC EGG), onderdeel van de nationale politie, worden jaarlijks 500 complexe zaken op het gebied van eergerelateerd geweld neergelegd. In het debat over het sanctioneren van geweld gepleegd uit naam van de famil...

lees verder

Online symposium 'Leefstijl als medicijn bij diabetes'

28 oktober 2021

De faculteit Psychologie organiseert op vrijdag 18 november 2021 in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation een online symposium 'Leefstijl als medicijn bij diabetes'. Het symposium is gratis en vindt online plaats. Naast een inspirerend gesprek met oud-t...

lees verder

Internationale conferentie over mensenhandel en seksuele uitbuiting

28 oktober 2021

De OU, het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) en de Vrije Universiteit organiseren op 28 en 29 januari 2022 een conferentie over mensenhandel en seksuele uitbuiting. Tijdens deze internationale conferentie worden onderzoek en ervaringen ui...

lees verder

Autisme, denken en emoties

14 oktober 2021

Ongeveer twintig leden en andere belangstellenden namen op 13 oktober deel aan het webinar dat werd verzorgd door Caroline Roos-Schuurman. Caroline heeft als psycholoog een lange ervaring met het onderwerp autisme. Dat bleek ook in haar onderhoudende inleiding. Daari...

lees verder

Symposium 'Digitale autonomie' op 23 oktober

11 oktober 2021

Op zaterdag 23 oktober 2021 organiseert de vakgroep Informatiekunde van de Beta-Faculteit van de OU een symposium met als hoofdthema ‘digitale autonomie’, dat behandeld zal worden door prof. dr. Bart Jacobs. Daarnaast zullen onderzoeken van de interne e...

lees verder

Verslag Dies Natalis 2021 in Heerlen

27 september 2021

Op 24 september hebben bestuursleden Rob van het Hof en Jos Verkroost de Dies van de OU bezocht. Dit had enerzijds het ceremoniële karakter dat bij de Dies hoort en anderzijds ook een zakelijk doel. De viering stond voor een belangrijk deel in het teken van de g...

lees verder

Oproep voor webinar over mantelzorg

27 september 2021

Alumini-psychologen hebben op uiteenlopende terreinen veel kennis en ervaring. Als alumnivereniging willen wij deze kennis en ervaring meer gaan delen. Als eerste gaan we een webinar over 'mantelzorg' organiseren, waarbij wij aan u als alumini-psycholoog vragen ...

lees verder

Verslag bezoek Bergen op Zoom op 18 september 2021

23 september 2021

Met fantastisch weer bezochten we op 18 september met een groep van 24 leden Bergen op Zoom. Plaats van ontvangst (en later ook lunch en afsluitend drankje) was de Markiezenhof, het middeleeuwse stadspaleis in het centrum van de stad dat destijds eigendom was van de her...

lees verder

Lezing door drs. Diana de Wild 'De Romeinen in Nederland' op 5 oktober

23 september 2021

Op 5 oktober verzorgt dispuut 'Plein Air' weer een lezing in Nieuwspoort. Dit keer is het thema de bezetting van (een deel van) Nederland door de Romeinen, onder aanvoering van Julius Caesar, enkele tientallen jaren voor het begin van onze jaartelling. De lezing...

lees verder

Dies natalis OU op 24 september '360 graden kijk op gezondheid'

26 augustus 2021

In het academisch jaar 2021-2022 viert de Open Universiteit op vrijdag 24 september 2021 haar 37e dies natalis. Het thema van deze dies is '360 graden kijk op gezondheid'. Alumni zijn van harte welkom om deel te nemen. 360 Graden kijk op gezondheid Maatscha...

lees verder

Lezing door Jos de Wit 'Candide of het optimisme' op 7 september

26 augustus 2021

Op 7 september verzorgt dispuut 'Plein Air' weer een lezing in Nieuwspoort. Tegen de achtergrond van de Verlichting en het leven van Voltaire belicht filosoof en historicus Jos de Wit verloop en betekenis van Voltaires beroemde boek Candide ou l'optimisme. W...

lees verder

Nieuwe website van de AVOU is live!

24 augustus 2021

Op 24 augustus is de geheel vernieuwde website van de AVOU live gegaan. Tot de vernieuwing is besloten om redenen van esthetiek, techniek en efficiency. De ledenadministratie is nu volledig geïntegreerd in de website. U kunt vanaf heden zelf uw gegevens actueel hou...

lees verder

Van de voorzitter (augustus 2021)

12 augustus 2021

Hoewel we op een groene zomer gehoopt hadden, is deze toch weer donkerrood gekleurd. Maar ik denk dat velen van u al volledig of in ieder geval één keer zijn gevaccineerd en dat we daarom langzaam kunnen gaan denken over nieuwe buitenactiviteiten. Ook worden er initiatieven ontplooid om te komen tot nieuwe webinars, zolang de mogelijkheden tot het houden van fysieke bijeenkomsten beperkt zijn.

lees verder

Opening academisch jaar OU 2021-2022

10 augustus 2021

Op maandag 6 september 2021 vindt de opening van het academisch jaar 2021-2022 van de OU plaats in het Muntgebouw in Utrecht. Na een welkomstwoord door de voorzitter van het CvB, dr. Karl Dittrich, zijn er de volgende sprekers: prof. dr. Wouter Stol, rector magnificus p...

lees verder

Oprichting kring ‘Kennisuitwisseling’

4 augustus 2021

Tijdens de algemene ledenvergadering is de wens uitgesproken om een werkgroep op het gebied van kennisuitwisseling op te richten. Het doel daarvan is activiteiten te ontwikkelen die eraan bijdragen dat wij tussen onze leden onderling en tussen de OU en onze leden meer...

lees verder

37e dies natalis Open Universiteit

3 augustus 2021

De Open Universiteit staat sinds haar oprichting pal voor toegankelijkheid van het hoger onderwijs. Zij stimuleert het verkleinen van de kansenongelijkheid: de studenten vergroten hun kansen op de arbeidsmarkt door het volgen van academisch onderwijs. Ongelijkheid in Ne...

lees verder

Oprichting alumni-kringen

3 augustus 2021

Om de participatie van leden te versterken heeft het bestuur het idee opgevat om meer activiteiten samen mét de leden te organiseren. Ook als u geen belangstelling heeft voor een bestuursfunctie, willen we u toch oproepen om uw steentje bij te dragen aan onze vereniging in zogenaamde ‘kringen’.

lees verder

Verslag algemene ledenvergadering beschikbaar

25 mei 2021

Op zaterdag 15 mei 2021 vond de jaarvergadering van de AVOU plaats. Vanwege corona (hopelijk voor de laatste keer) in digitale vorm. Na het huishoudelijk deel vond er een discussie plaats over onder meer het toekomstige beleid van de vereniging, de band met de OU, de wensen en inbreng van de leden en de opvolging van de huidige bestuursleden.

lees verder

Ledenenquête Alumnivereniging Open Universiteit

10 maart 2021

Het bestuur van de AVOU spant zich elk jaar in om u als lid een divers en interessant palet aan activiteiten te bieden. Zoals bij u bekend is het bestuur al enige tijd zoekende naar mogelijkheden om de participatie van de leden te vergroten. Dit brengt immers nieuwe ideeën en wensen en daarnaast ook de mogelijkheid om deze ideeën en wensen daadwerkelijk in activiteiten om te zetten. Daarnaast wil het bestuur de wijze waarop de vereniging met u communiceert en activiteiten met en voor u organiseert eens goed tegen het licht houden. Daarom is er een ledenenquête ontwikkeld.

lees verder